Kisakausi 2017 avattu – Korkeakangas VlkDG Kauden Avaus

Vihdoin keväiset kelit on koittanut ja kilpailukausi 2017 on avattu. Tämän kauden aloitusta odotettiin kyllä aika kovilla poltteilla, sillä varsinaisesti heittämisen ja harjoittelun suhteen en katkaissut kautta missään kohtaa. Miten kilpailu sitten meni?

Jo hyvissä ajoin talven aikana päätin, että tulevalla kisakaudella 2017 en kilpaile enää radoilla mitä en ole harjoitellut. Kauden avajaiskilpailuksi valikoitui Korkeakangas VlkDG Kauden Avaus, jossa pelattaisiin normaalista hieman vaikeutettu layout. Ratakartan julkaisun jälkeen siirryimme harjoittelemaan rataa jo muutama viikko ennen kilpailua. Päätin tällä kertaa tehdä ihan oikeasti pelikirjan jokaiselle väylälle, ja pyrkiä noudattamaan sitä niin harjoituksissa kuin kilpailussakin. Ensimmäisellä harjoitusreissulla kierrettiin rata neljä kertaa kahteen päivään, ja kirjailtiin paperille ylös miten mikäkin väylä avataan, ja mihin kannattaa pyrkiä per väylä. Seuraava harjoitus, ns kenraaliharjoitus olikin sitten vasta päivää ennen kisaa. Tällöin pelattiin vielä yksi kierros täysin pelikirjan mukaan, ja tehtiin ainoastaan pieniä sääntöjä heittoihin.

Jo etukäteen oli tiedossa, että tämä olisi viimeinen kilpailuni AM4-sarjassa, sillä seuraavan rating-päivityksen jälkeen nousisin AM3-sarjaan. Tiesin, että jos pysyisin pelikirjassa ja pystyisin pelaamaan tasollani, olisi tässä kilpailussa hyvä mahdollisuus taistella jopa sijoituksista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen löysinkin nimeni jaetulta ensimmäiseltä sijalta. Fiilis oli upea, sillä olin pelannut ensimmäisen kierroksen peräti neljä heittoa paremmin kuin harjoituskierrokset, ja heitto oli tuntunut läpi kierroksen oikein hyvältä. Itseasiassa kierroksen toisella väylällä suunniteltu avaus Atlaksella lipsahti ohi väylästä, ja aiempina vuosina olisin todennäköisesti lähtenyt säätämään ja vaihtelemaan suunnitelmaani, mutta tällä kertaa päätin pysyä pelikirjassani. Heti seuraavalle väylälle oli avaukseen merkattu jälleen Atlas ja nyt heitto onnistuikin suunnitelman mukaan. Noin 150m pitkä, kapea, par 4 alamäkiväylä selätettiin ensimmäistä kertaa osaltani birdiellä. Tämä luo uskoa pelikirjassa pysymiseen, sillä etukäteen hyvin harjoiteltu pelikirja on olemassa juuri sitä varten, että jos tekeminen vähän lipsuu, on pelikirja siellä taustalla tukemassa tekemistä.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli aika reilun mittainen ruokatunti, ja kävimme kaverien kanssa Ideaparkissa syömässä, ja tankkaamassa kisaajien reppuihin hieman lisää kyniä. Söin mielestäni fiksusti ja energiataso oli hyvä toiselle kierrokselle lähdettäessä. Aiempaa kokemusta kärjessä pelaamisesta, tai ylipäätään voittamisesta taistelemisesta minulla ei ole oikeastaan mistään lajista. Päätin pyrkiä pitämään pään kylmänä, olemaan ajattelematta tuloksia ja sijoituksia ja pelaamaan vain sitä “omaa peliä”. Jo muutaman ensimmäisen väylän aikana yhden heiton jäljessä ollut Samuli Kivirinne tuli sijoituksissa ohi, ja vaikka koitin kovasti olla ajattelematta asiaa, niin kyllä ne sijoitukset lopulta pään sisälle pääsi. Avaukset onnistui ihan hyvin vielä toisellakin kierroksella, mutta putin kanssa alkoi olemaan ongelmia. Näin jälkikäteen mietittynä, juuri tuo sijoitusten ja tulosten ajattelu oli todennäköisesti se mikä vaikutti puttiin, ja ajauduinkin peräti seitsemän väylän mittaiseen “bogeyjunaan”, jonka aikana puttasin jokaisella seitsemällä väylällä par putin joko korin ketjuihin ja siitä ulos, tai ylärautaan. Vaikka olin pyrkinyt pitämään ajatukset kasassa, niin tuossa kohtaa alkoi hieman turhauttamaan. Sain kuitenkin vielä viimeisten väylien ajaksi paketin kasattua, ja taisteltua itseni tavoitteeseen, eli molemmat kierrokset yli oman ratingin.

Toinen kierros päättyi siis tulokseen +11, joka ensimmäisen kierroksen +5 tuloksen jälkeen oli pienoinen pettymys, mutta kokonaisuutena kisa meni kuitenkin hyvin. Lopullinen sijoitus oli kahden kierroksen jälkeen jaettu kahdeksas sija, joka on nyt sitten urani toinen top10 sijoitus. Siltä osin suunta jatkuu oikeana.

Ja näin jälkikäteen mietittynä juuri tuo jälkimmäinen kierros toi jatkoa ajatellen äärimmäisen tärkeää kokemusta. Tekniikka on mennyt viime kauden ja talven aikana eteenpäin, joten sen pohjalta harjoituksia on hyvä työstää eteenpäin. Henkisen pelin puolelta sain taas kilpapelaamisesta uusia maistiaisia. Siinä missä viime kaudella opeteltiin pään nollausta todella epäonnistuneiden heittojen jälkeen, pääsin nyt raapaisemaan pintaa kärjessä pelaamisen, sekä voittavan pelaamisen suhteen. Uskon, että nämä kaikki vie tekemistä eteenpäin, ja ensi kerralla vastaavassa tilanteessa ollaan kokeneempia. Seuraava kilpailu koittaa jo kahden viikon päästä, nyt käännetään ajatukset siihen suuntaan ja katsotaan sitten kisan jälkeen taas mitä jäi haaviin.

Valkeakoskelle kiitokset kaikille järjestäjille kilpailusta, Korkeakankaan alue sopii todella hyvin kisojen järjestämiseen, rata oli haastava ja päivä sujui hyvin aikataulujen puolesta. Kiitos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *