Vlog #7 – Tervakosken ratakoeajo

Tervakoskelle, Puuhamaan läheisyyteen on Juho Vuotila suunnitellut ja rakentanut nykyään jo seitsemäntoista-väyläiseksi laajentuneen frisbeegolfradan. Olin sattumalta radan läheisyydessä, ja toisen menon siirtyessä päätin vihdoin käydä koeajamassa radan.

Janakkalan Tervakoskella sijaitseva 17-väyläinen frisbeegolfrata tarjoaa heittäjälle teknisiä ja haastavia heittoja, “ahtaassa” ja korkeuseroja tarjoavassa maastossa. Olin kuullut radasta paljon juttua radan suunnittelijalta, Juho Vuotilalta, ja toisen menon siirtyessä päätin kääntää autoni keulan kohti Tervakoskea.

Alueelle oli alunperin rakennettu kaksitoista-väyläinen rata, mutta tämän kesän aikana rata on laajentunut jo peräti seitsemäntoista-väyläiseksi. Käsitykseni mukaan talkoohommia on painettu aika pienellä porukalla, ja radan pääpiruna toiminut Vuotila onkin viettänyt todella paljon vapaa-aikaansa radan eteen tehdyn työn parissa. Todella kunnioitettavaa työskentelyä rakastamansa lajin eteen.

Rata itsessään tarjoaa yllättävänkin monipuolisia ja haastavia heittoja, ja Vuotilalta saamani kommentin mukaan suunnittelussa onkin pyritty luomaan heittäjän kannalta mahdollisimman kehittäviä väyliä. Uskonkin, että rata tarjoaa paikallisille, ja miksei kauempaakin tuleville mukavaa ja haastavaa tekemistä frisbeegolfin parissa.

Jos satut paikalle nyt ihan lähipäivien aikana, niin suosittelen ottamaan ratakartan mukaan, sillä osalta väylistä puuttuu vielä “next tee” yms opasteet. Nämäkin kyllä radalle ilmestyy tämän kesän aikana.

Osa väylistä joudutaan pelaamaan sokkona, joten suosittelen aina tarkistamaan että väylä on varmasti vapaa. Metsäradan ollessa kyseessä, on tällä radalla tarkat kontrolliheitot valttia, eikä isolla kädellä pääse nauttimaan suurta etua. Parilla väylällä lipsahdus väylältä ulos tarkoittaa kiekon etsimistä, mutta näin se menee useasti metsäradoilla. Väylällä numero #11 onnistuin hukkaamaan todella epäonnistuneen foren vasemmalle pöpelikköön, mutta jo samana iltana kiekko oli palautunut viikkokisojen aikana.

Omaan makuuni rata toimi hyvin. Olen jo entuudestaan metsäratojen ystävä, ja mielestäni Tervakosken rata tarjosi paremmat puitteet ja haasteet kuin mitä alunperin kuvien ja ratakartan pohjalta osasin odottaa. Frisbeelaukussa.com rata-arvostelun tulokseksi tuli tällä kertaa 3.5/5, joka nousee arvosanaan 4/5 kun uudet väylät hieman “asettuu” sitä myötä kun siellä pelaajat ravaa.

Paikallinen seura, ReTee järjestää radalla myös viikkokilpailuja, sekä satunnaisesti muuta toimintaa. Seurantaan kannattaakin laittaa ReTeen Facebook sekä seuran kotisivut. Radan tarkemmat tiedot puolestaan löytyy http://frisbeegolfradat.fi/radat/Janakkala/

No miten se kierros sitten meni? Se selviää uudesta vlogista:

One thought on “Vlog #7 – Tervakosken ratakoeajo

  1. No en toki ihan yksin ole rataa rakentanut vaikka varmaan yksittäisenä puuhamiehenä selkeästi eniten työtunteja siellä olenkin viettänyt. Kiitos kaikille talkoolaisille ja etenkin oman seuran ReTee ry:n aktiivisille talkoilijoille. Ja kiitos Mikalle tästä blogipostista. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *