Umpihangen MM-kilpailut 2018

Onnistuneen off-seasonin merkki, kun heittämisen lisäksi blogikin on unohtunut mielestä aivan tyystin. Kuten viime kauden lopulla, syyskuussa lupasin, pidin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen taukoa heittämisestä oikein kunnolla. Kolmen vuoden jatkuva harjoittelu ja samaan aikaan kilpaileminen oli tehnyt tehtävänsä, ja niin kroppa kuin mieli oli loppu. Tauolle lähdettiin silti hyvillä mielin. Kuinkas se talvi sitten on vierähtänyt? No tarttuihan tuossa matkan aikana vahingossa mukaan myös maailmanmestaruus…

Jos en väärin muista, niin syyskuussa alkaneen tauon jälkeen koskin ensimmäistä kertaa kiekkoihin joulupäivänä. Silloin meillä on Pomarkussa jo perinteeksi muodostunut “kinkun sulatus” kilpailu Jaakon ja Eetun kanssa. Heittäminen oli rentoa ja laji tuntui jälleen hauskalta, ensimmäiset merkit onnistuneesta tauosta oli ilmassa. Mitään hirveää harjoitusbuumia tuo reissu ei kuitenkaan synnyttänyt, sillä seuraavan kerran kiekkoihin koskin tammikuun lopulla, Meri-toppilassa. Edessä oli toinen perinne, nimittäin Umpihangen MM-kilpailut Ukko-hallassa. Reissu pitää aina aloittaa Meri-toppilassa, ja täytyy myöntää että Meri-toppilan talvileiska oli hieno kokemus. Hyvin talviheittelyyn soveltuvia väyliä, todella kauniissa kelissä. Ei voinut valittaa.

Illaksi auton keula suunnattiin kohti Ukko-hallan laskettelukeskusta. Viime vuodesta viisaantuneena vuokrattiin majoitus aivan keskukselta, nimittäin kävelyä ilman turhia siirtymiä oli tiedossa muutenkin ihan riittävästi. Lauantaina oli edessä joukkuekilpailu. Edellisenä vuonna voitimme “sudarien” jälkeen hopeaa, joten nälkää oli tälläkin kertaa. Pari astetta pakkasta ja lähes tyyni keli, ilmassa oli tuloskelin tuntua. Viime vuodesta poiketen rata oli tällä kertaa rakennettu hieman keskuksesta syrjempään ja järven sijaan väylät olivat metsissä ja pelloilla. Uusi rata tuntui toimivan joukkueellemme ja väylät etenivät mukavaa tahtia. Ruokatauolle siirtyessä olin melko varma, että taistelimme jälleen mitalisijoituksista, ja ruokailun jälkeen tähän saatiinkin varmuus. Olimme kärjessä viiden heiton turvin. Sovittiin poikien kanssa, että emme kuitenkaan lähde turhia jarruttelemaan, samalla kaavalla vain finaalikierroskin. Ja hyvinhän se finaalikierros sitten menikin, voitimme oman sarjamme viiden heiton turvin, joka itseasiassa oli koko päivän paras tulos ja voitto olisi irronnut avoimestakin sarjasta neljän heiton turvin. Ensi vuonna taitaa olla siis edessä sarjan vaihto.

Jos viime vuonna kokeiltiin miltä sauna maistuu MM-hopeat kaulassa, niin olihan se kokeiltava miltä se maistuu mestarina. Ja hyvältähän se maistui! Onhan kyseessä hyvänmielen letkeä turnaus, jonka tittelin virallisuus lienee tulkinnan varainen, mutta kyllä se silti hienolta tuntuu voittaa hyvässä porukassa. Ja kuten sanottua, kyllä tuo tulos mielestäni kestää päivän valoakin.

Voittamista tärkeämpää on kuitenkin ilmapiiri mikä Umpihangen kisoissa vallitsee. Lähes kaikki kisaajat on ollut mukana jo useamman kerran, ja tunnelma joukkueiden ja pelaajien välillä on todella hyvä. Kannustus ja tsemppi joukkueiden välillä on aitoa, ja lämmin huumori herskyy ryhmien välillä. Keskityin itse sen verran juhlimaan tuota joukkuekilpailun tulosta, että päätin skipata seuraavan päivän yksilökisan. Menin kuitenkin väylille kannustamaan ja spottailemaan hyvässä hengessä. Ensi vuoden osallistuminen on teoriassa jo sovittu, ja innolla seuraankin tapahtuman kehittymistä vuoden aikana. Suosittelen tapahtumaa kaikille kaveriporukoille, Umpi-hangen keskuksen puitteet on upeat, ja tarjolla on taatusti ainutlaatuinen talvifribatapahtuma. Kiitos vielä kerran järjestäjille, FribaMika ja Spartak, sekä kaikille kanssakilpaajille, ensi vuonna nähdään!

Kevät hiipii hiljalleen suomeenkin ja on aika kääntää katseet tulevaa kautta kohti. Harjoittelu alkaa ihan lähiaikoina ja kauden ensimmäinen kilpailu ajoittuu huhti/toukokuun vaihteeseen. Kesästä tulee vauhdikas, sillä Tampere Disc Golf Centeriä rakennetaan kaikin paikalle saapuvin voimin, ja SM-kisatkin häämöttää jo heinäkuun kalenterissa. Ilmoittauduin vapaaehtoiseksi koko viikoksi, joten hommaa on varmasti tiedossa.

Off-season teki tehtävänsä, mieli on virkeä ja heittäminen tuntuu paremmalta kuin koskaan. Tavoitteita en ole vielä sen kummemmin miettinyt, katsotaan mitä kausi tuo tullessaan.

Loistavaa alkavaa kevättä kaikille, törmäillään taas radoilla!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *